• Megosztod, és uralkodnak rajtad

  Megosztod, és uralkodnak rajtad

  Bese Bernadett  Comments (0)
  Meddig vagyunk képesek elmenni azért, hogy kedveljenek bennünket? Megalázzuk ezért a rászorulókat, hátrányos helyzetűeket? Életveszélybe sodorjuk-e magunkat? Megerőszakoljuk-e annak a tanárunknak a lányát, akire éppen pikkelünk?
 • Amire csak a videójátékok képesek

  Amire csak a videójátékok képesek

  Kulcsár Gábor  Comments (0)
  Az igazán jó játékok képesek elérni valami elképesztőt. Gyakorlatilag a főszereplővel együtt tanulunk meg leküzdeni újabb, nagyobb, nehezebb akadályokat, így, ha csak apró dózisokban is, de előidézve az eredményesség sikerélményét.
 • Filmes gyorskaják, avagy Martin kontra Marvel

  Filmes gyorskaják, avagy Martin kontra Marvel

  Kulcsár Gábor  Comments (0)
  Kevés ember utálja nálam jobban a filmművészeti sznobizmust, de ebben az esetben abszolút Scorsese oldalán állok. Valóban a közönség az, akinek tudatosítani kéne, hogy a művészi érték és a szórakozás nem zárják ki egymást.
 • Megijedni kötelező

  Megijedni kötelező

  Bese Bernadett  Comments (0)
  Miért van arra szükségünk, hogy jól megijesszenek bennünket, miért kell látnunk tengernyi vértócsát és hullahegyet? A pszichológusokat is régóta foglalkoztatják ezek a kérdések.
  A rajzfilm NEM gyerekműfaj

  A rajzfilm NEM gyerekműfaj

  Kulcsár Gábor  Comments (0)
  Megfigyelhető, hogy a magyar nyelvben a „mese” és a „rajzfilm” gyakorlatilag szinonimák, ami tök érdekes, ugyanis pont ebben látom a probléma gyökerét. Sokunkat elsősorban gyerekkori emlékek fűznek a mesékhez.
 • 5 tévhit a videójátékokról

  5 tévhit a videójátékokról

  Kulcsár Gábor  Comments (0)
  A játékok társadalmi megítélése és a médiában való reprezentációja még mindig ugyanolyan, mint pár évtizeddel ezelőtt, holott a médium közben tizenhatszor újradefiniálta magát.
 • Levél nélkül Roxfortban

  Levél nélkül Roxfortban

  Kovács Kitti  Comments (0)
  Dumbledore professzor irodája, a Weasley család otthonos konyhája vagy a Malfoy kúria hátborzongató étkezője megtették hatásukat. A Tiltott rengeteg pedig egészen lenyűgöző élményt nyújtott.

Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *