• Az ember, aki tüzel a szavakkal

  Az ember, aki tüzel a szavakkal

  Kulcsár Gábor  Comments (0)
  Végső soron ezért érti meg a nagyközönség minden filmjét. Mert a matematika, statisztikák vagy a jogi zsargon mögött mindig ott dobog egy sérülékeny emberi szív, ami által a társadalmunk legbonyolultabb koncepcióit is egy pillanat alatt...
 • Politizálás a képernyőn

  Politizálás a képernyőn

  Kulcsár Gábor  Comments (0)
  Ha viszont korunk egyik legnagyobb kérdését, a kisebbségi jogokat dolgozzuk fel, akkor mindenki megijed. Hiszen ez már olyan téma, amit nem elég meghallgatni, hanem állást is kell foglalni. És az ég óvja azt, aki szerint...
  Harc egy jobb tegnapért

  Harc egy jobb tegnapért

  Kulcsár Gábor  Comments (0)
  Aki az Eredet ikertestvérére számított, az valószínűleg nagyot fog csalódni, a Tenet ugyanis hangulatában sokkal közelebb áll a Dunkirk kimért feszültségéhez. Olyan élmény, amit nem szabad túlgondolni, hanem hagyni kell, hogy sodorjon magával.
 • Egy pocsék film, amit látnod kell

  Egy pocsék film, amit látnod kell

  Kulcsár Gábor  Comments (0)
  Egyedülállóan szórakoztató élmény, és annak is ékes bizonyítéka, hogy az önkifejezésnek nem feltétlenül kell jónak lennie ahhoz, hogy kulturális értékkel bírjon.
 • A Rick and Morty még mindig zseniális

  A Rick and Morty még mindig zseniális

  Kulcsár Gábor  Comments (0)
  Milyen vicces, nem? Ezek a sorozatok alapvetően az idősebb korosztályt akarják megszólítani, a legtöbben mégis kinövünk belőlük. Azért, mert idővel már nem elég az, hogy nevessünk a világ abszurditásán.
 • Megosztod, és uralkodnak rajtad

  Megosztod, és uralkodnak rajtad

  Bese Bernadett  Comments (0)
  Meddig vagyunk képesek elmenni azért, hogy kedveljenek bennünket? Megalázzuk ezért a rászorulókat, hátrányos helyzetűeket? Életveszélybe sodorjuk-e magunkat? Megerőszakoljuk-e annak a tanárunknak a lányát, akire éppen pikkelünk?
 • Amire csak a videójátékok képesek

  Amire csak a videójátékok képesek

  Kulcsár Gábor  Comments (0)
  Az igazán jó játékok képesek elérni valami elképesztőt. Gyakorlatilag a főszereplővel együtt tanulunk meg leküzdeni újabb, nagyobb, nehezebb akadályokat, így, ha csak apró dózisokban is, de előidézve az eredményesség sikerélményét.
 • Filmes gyorskaják, avagy Martin kontra Marvel

  Filmes gyorskaják, avagy Martin kontra Marvel

  Kulcsár Gábor  Comments (0)
  Kevés ember utálja nálam jobban a filmművészeti sznobizmust, de ebben az esetben abszolút Scorsese oldalán állok. Valóban a közönség az, akinek tudatosítani kéne, hogy a művészi érték és a szórakozás nem zárják ki egymást.
  Megijedni kötelező

  Megijedni kötelező

  Bese Bernadett  Comments (0)
  Miért van arra szükségünk, hogy jól megijesszenek bennünket, miért kell látnunk tengernyi vértócsát és hullahegyet? A pszichológusokat is régóta foglalkoztatják ezek a kérdések.
 • A rajzfilm NEM gyerekműfaj

  A rajzfilm NEM gyerekműfaj

  Kulcsár Gábor  Comments (0)
  Megfigyelhető, hogy a magyar nyelvben a „mese” és a „rajzfilm” gyakorlatilag szinonimák, ami tök érdekes, ugyanis pont ebben látom a probléma gyökerét. Sokunkat elsősorban gyerekkori emlékek fűznek a mesékhez.
 • 5 tévhit a videójátékokról

  5 tévhit a videójátékokról

  Kulcsár Gábor  Comments (0)
  A játékok társadalmi megítélése és a médiában való reprezentációja még mindig ugyanolyan, mint pár évtizeddel ezelőtt, holott a médium közben tizenhatszor újradefiniálta magát.
  Levél nélkül Roxfortban

  Levél nélkül Roxfortban

  Kovács Kitti  Comments (0)
  Dumbledore professzor irodája, a Weasley család otthonos konyhája vagy a Malfoy kúria hátborzongató étkezője megtették hatásukat. A Tiltott rengeteg pedig egészen lenyűgöző élményt nyújtott.

Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *